Persbericht ‘Onder Druk’

- Persbericht -

JEROEN DE RIJKE is politie-expert en onder meer verantwoordelijk voor de tactische recherche bij het tv-programma Hunted. Maar wat niet iedereen weet is dat hij ruim achtentwintig jaar ervaring heeft als elite-agent. Hij maakte jarenlang deel uit van het arrestatieteam en de undercoverafdeling van de Nederlandse politie en werd internationaal ingezet bij geheime onderzoeken in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en bij terreurdreigingen.

In zijn boek ONDER DRUK deelt Jeroen de Rijke zijn persoonlijke ervaringen en inzichten uit deze tijd met ons. Hij laat zien hoe je kunt functioneren onder zeer hoge druk en stress kunt ombuigen naar kracht.

Co-auteur is Anton Slotboom, schrijver en journalist voor o.a. het AD en Trouw. Zijn biografie over Jules Deelder was een groot succes.

Een inkijk in een wereld die normaal gesproken gesloten blijft

Jeroen de Rijke deelt de verhalen, ervaringen en inzichten uit zijn jarenlange tijd bij arrestatieteams en undercovereenheden. Hoe blijf je nuchter denken, als alles om je heen anders is dan in het normale leven? Hoe word je perfect op elkaar ingespeelde teamspelers in werkomstandigheden onder extreme druk? Hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden en grote veranderingen? Hoe toon je leiderschap als de situatie dat opeens van je vraagt? Hoe zet je hoge druk om in kracht?

Gezond presteren onder hoge druk is te leren en te trainen

Jeroen laat in dit boek zien hoe je druk leert omzetten in kracht. De soms bloedstollende situaties uit zijn loopbaan, waarin hij onder meer streed tegen georganiseerde internationale misdaad en terreurdreigingen, illustreren de inzichten die we kunnen gebruiken in ons persoonlijke en zakelijke leven. Dit alles aangevuld met zijn ervaringsverhalen en een inkijk in de wereld van de (georganiseerde) misdaad.

ONDER DRUK verschijnt op 18 januari 2022.

Vorige
Vorige

Interview Haerlems Bodem